Mohamed Diamé sier at han har truffet riktig beslutning om å inngå Rafa Benítez prosjekt

Mohamed Diamé har et utvetydig svar på nesten uopphørlige spørsmål om hvorfor han snudde seg tilbake til Premier League for å signere for Championship-siden Newcastle United.

“Jeg har alltid ønsket å spille for en stor klubb i Storbritannia, sier den tidligere Wigan Athletic og West Ham United midtbanespiller som gikk bort fra nyoppgradert Hull City i august. “Og Newcastle er en massiv klubb.Etter de store fire, eller kanskje store seks, i Premier League, er det Newcastle. “José Mourinho:” Jeg hjelper så mange mennesker, så hvorfor ikke også mate Einsteins? “Les mer

Selv om mye hengsler på Rafael Benítez side vender tilbake til toppnivå denne sesongen, Diamé er sikker på at han fikk det riktige bevegelsen. “Langsiktig, Newcastle er definitivt bedre enn Hull,” sier han når han forbereder seg på lørdagens tur til Aston Villa.

“Overalt hvor du går i verden, selv i Afrika, alle kjenner Newcastle United så jeg tok dette beslutning og nå må jeg gjøre alt for å få denne klubben tilbake til Premier League.Men da jeg kom med, tenkte jeg ikke bare på denne sesongen, men to, tre eller fire årstider. ”

Avreise Humberside ble gjort mer grei av Steve Bruces fortvilelse i juli i løpet av destabiliserende overtakelsessamtale og en alarmerende mangel på truppenes styrke.

“Da jeg var der under Steve Bruce, var truppen bedre enn den er for øyeblikket,” sier 29-åringen. “Det var en lang, tøff sesong i Championship i fjor, men vi gjorde det, og jeg tenkte på den nye sesongen med Hull i Premier League. Så begynte situasjonen å gå galt. Alle vet hvor nær jeg var til Steve Bruce og så han forlot som han gjorde, hadde stor innflytelse på meg. Jeg var ikke i godt humør.Det var da jeg bestemte meg for å forlate også fordi situasjonen var bare rar. “Benítez valgte det rette øyeblikket for å hente telefonen. “Jeg snakket med Rafa Benítez og han fortalte meg at han ville ha meg i hans lag,” sier Senegal International. “Han forklarte alle sine mål og snakket om prosjektet her, og jeg visste at Newcastle var det rette stedet for meg.” For ti år siden hadde involvering i et slikt prosjekt “virket ren fantasi etter kardiologiske kontroller ved hans første klubb, Lens, avslørte en potensiell hjertefeil som berørte legene tilstrekkelig til å gi råd til Diamé til å aldri løpe igjen, enn si spille fotball.

Andre meninger ble søkt og omfattende tester gjennomført, men til tross for at spesialister til slutt lot ham gjenoppta sin valgte karriere, klubber var forsiktige med å rekruttere den parisiske født Clairefontaine-kandidaten, og han endte med å begynne igjen på CD Linares i Spanias tredje divisjon. John Terry unnlater å gjenopprette Chelsea-besøk til Arsenal. Les mer

Hvis Diamé nå beskriver hvert spill som “en velsignelse”, har han ingen motvilje mot Lens for å ta en så forsiktig holdning til en unormalitet som nå er underlagt regelmessig overvåking. “Klubben tok avgjørelsen fordi de ikke ville risikoen, men jeg er fornøyd med hvordan livet mitt har gått siden,” sier han. “Det var vanskelig for meg på den tiden, men fordi det kom akkurat i øyeblikket da jeg oppnådde mitt mål om å spille profesjonell fotball.Det var et tøft øyeblikk. “Den medisinske saken er ikke så stor, men hver sesong må jeg sjekkes for å se at det ikke er noe galt, ikke noe dårlig skjer. Men jeg føler meg OK; Det er mer et tilfelle av overvåking enn noe annet. “Han sympatiserer med Sunderlands Patrick van Aanholt etter at det viste seg at venstrebacken også har en hjertesykdom som krever regelmessig screening. “Det er noe du må være forsiktig med,” sier han. “Men som fotballspiller er det ikke lett fordi det er hva vi har gjort i våre liv. Jeg kjenner Patrick, vi spilte sammen på Wigan, jeg skal ringe ham og gi ham noen råd han måtte trenge. ”

Første villa må løses.Som Newcastle har de en Champions League-vinnende leder, men Diamé er sikker på at Robert Di Matteos spillere kan bli slått. “De er også en stor klubb,” sier han. “Det er et enormt spill, men vi går dit for å vinne.” Benítez håper sikkert at laget hans vil sone for forrige ukes ledige 2-0 hjemme-nederlag mot Wolves, som i stedet plutselig endte med en runde på fem straight Championship vinner , som kulminerte i en 6-0 thrashing av Queens Park Rangers på Loftus Road. “Losing to Wolves etter et så godt spill på QPR var et sjokk,” innrømmet Diamé. “Vi må reagere på det nederlaget.”

more: besteoddssider.net