Ruben Loftus-Cheeks lange vei fra stylet kvalitet til England starter

Ruben Loftus-Cheek, som lurer på ryggen til Sané, tvinger kroppen hans mellom motstander og ball, tar en berøring for å beskytte den fra en annen rival, og sprenger deretter mellom to panikere merker og borte. Sven Köhlers forsøk på å blokkere blir slått til side. Paul Stieber, dratt inn i feltet, omgås med letthet nå som Chelsea-midtbanespilleren har bygget opp et damphode. Andre kan ha for mye utdypet gitt at løpet har tatt mer enn halvparten av opposisjonen, men i stedet er det en pasning som spilles rolig til Charly Musonda på flanken.Ett kors og en Dominic Solanke-slutt senere, var Chelsea foran.

Ballack, fra sitt utsiktspunkt på den lille tribunen, Sportingbet vendte tilsynelatende mot sin entourage for å utrope: “Hvem i helvete er den gutten?” Han burde sannsynligvis ha visst at Loftus-Cheek, som kommer til å gjøre sin første verdenscupstart mot Panama i Nizhny Novgorod på søndag, har tjent fantastiske anmeldelser hos Chelsea siden han var åtte år gammel. På akademiet i Cobham er den engelske midtbanespillerens fremgang til Russland en kilde til stor stolthet. 22-åringen har lenge vært ansett som det store håpet om et polert ungdomssystem, den som endelig skulle markere seg med klubben på seniornivå.Å høre seg konsekvent beskrevet som sådan overbeviste ham om ikke å søke førstelagsfotball på utlån et annet sted i troen på at sjansen hans var nær, og med muligheter som sjelden var kommet, vanskeliggjorde uten tvil utviklingen hans. Gareth Southgate forsvarer reiseplanene mens England står overfor hetebølge i Russland Les mer

Alt som trengs var åtte kamper som en startpakke på et sesonglangt opphold på Crystal Palace for å be Gareth Southgate, som han Sportingbet hadde scoret tre mål på fire kamper da under 21-årene hevdet Toulon-turneringen i 2016, for å kalle Loftus-Cheek til seniortroppen. Det positive inntrykket som ble gjort i sin debut mot Tyskland i november var nok til å overbevise ledelsen om at han ville være et aktivum på verdensmesterskapet.En 10-minutters komo mot Tunisia forrige mandag, og Dele Allis anstrengte lår har nå kastet ham inn på siden.

“Målet mitt var ganske enkelt å ha en innvirkning, å prøve å bidra og hjelpe laget til å vinne ,” han sa. “Jeg tenkte ikke: ‘Jeg vil spille bra, så jeg starter neste kamp.’ Men hver barns drøm er å spille i verdensmesterskapet. Når du ser hjemme med foreldrene dine når du er 10 år, tror du aldri at du vil være der i fremtiden. Selv bare for å fortsette i 10 minutter…du skjønner ikke at du er ute på banen, men etterpå tar du det hele inn. Jeg er strålende fornøyd, og uansett hva som kommer, føler jeg meg klar.

Nei man tviler på at ikke minst fordi hans reise til dette punktet, fra søndag morgenfotball med Springfield FC via Chelseas utviklingsskole i Catford, har vært langt fra grei.En spiller med relativt gjennomsnittlig høyde som barn vokste raskt i tenårene, “å få all denne muskelen og mine bein kunne ikke takle det”, vedvarende trolldom og svimmelhet som til tider lot ham irritere seg over om kroppen hans ville takle sport. Som 14-åring savnet han nesten en hel Sportingbet sesong med kjertelfeber, men det var konstant knirrende skader også, noe som hemmet fremgangen, stakk selvtvilen.

Ryggproblemene blusser fortsatt innimellom selv nå, med Loftus-Cheek , 6ft 4in og 14st, etter et strengt treningsprogram som er veldig avhengig av yoga.

Evnen som ble vist mot Schalke, all fryktinngytende kraft, villedende tempo, men fantastisk myke føtter, markerte ham fortsatt, og når han vokste når han vokste inn i kroppen hans, muligheten vinket.Som 16-åring hadde det skjedd en distraksjon av en høyprofilt strid mellom potensielle agenter om hans signatur før signeringen av en lukrativ profesjonell avtale på Stamford Bridge, med tankevekkende tall som ble røpet og diskutert i det offentlige. Det trengte en nær sammensveiset familie for å sikre at problemet ikke ble mer forstyrrende, men Loftus-Cheeks potensiale gjorde at avlede interessen fra klubber som Manchester City og Barcelona til en prioritet. Chelsea betalte for å hindre ham fra clutchene deres. Facebook Twitter Pinterest Ruben Loftus-Cheek kontrollerer ballen under en Champions League-kamp mot Sporting i 2014. Foto: Glyn Kirk / AFP / Getty Images

Ikke at mulighetene fulgte.José Mourinho hadde først møtt ham da Loftus-Cheek var i under-9-årene, som publisert på spillerens Instagram-konto, og anerkjente hans overdådige talent. Ungdommens fysiske karakteritet markerte ham som en spiller i Mourinho-stil, og tre måneder etter det sprenget av tempo og kraft mot Schalkes ungdomslag trente han jevnlig med seniorene og ble valgt i match-dagen troppen til en Champions League-gruppekamp mot Sporting Lisboa i desember 2014.

Mourinho, da den gang i sin andre spell på klubben, nominerte unggutten til å gjennomføre pressekonferansen før kamp, ​​noe han taklet beundringsverdig med. Tenåringen hadde blitt presset til en sokkel, hele anledningen kledd ut som en feiring av akademiet, bare for manageren å tilby spilleren syv minutter på slutten av en død gummi den påfølgende natten.Han ville spille ett minutt seniorfotball fram til sin fulle debut, når tittelen allerede var sikret, i midten av mai. Anticlimax av det hele var følbar.

Lederen var ikke ferdig. En glødende 27-minutters visning i en vennlig etter sesong mot Sydney FC foran 83 588 på ANZ stadion noen uker senere ble merket uakseptabelt av Mourinho. Den offentlige påkledningen var brutal. “Ruben sa at han hadde vondt i ryggen, men det jeg følte var at han bare hadde denne smerten når Sydney hadde ballen,” sa han. “Så med Ruben er det et skritt tilbake når det gjelder forholdet mitt til ham. Hvis han ikke vet hva det vil si å spille for meg og Chelsea, er det ett skritt tilbake.

“Ruben må lære at du, 19 år gammel, må løpe tre ganger så mye som de andre gutta og du må spille til dine begrensninger.Du trenger ikke å spille som en superstjerne med ballen for føttene dine, for dette er ikke under 18-årene. Den konkurransen er for lett for ham. Han er for god til det, men jeg godtar ikke at en spiller, når vi ikke har ballen, ikke trykker, ikke har intensitet og venter på at andre skal gjenopprette ballen. Jeg godtar ikke det fra superstjerner, så hvorfor skal jeg godta det hos en 19 år gammel gutt?Han må lære hva som skal til for å spille for oss. ”Loftus-Cheek

Taktikken var antagelig designet for å drive unggutten videre, men Loftus-Cheek ville spille åtte minutter i Premier League da Mourinhos ansettelsesperiode unraveled spektakulært om høsten. “Mourinho holdt ham tilbake,” sa faren til Loftus-Cheek, Trevor Loftus, i fjor. “Alle bak kulissene spurte: ‘Hvorfor spiller han ikke?’ Hvis Ruben spilte for Mauricio Pochettino, ville han ha 70, 80, 90 førstelagsopptredener nå.”

Der ville være seks erstatteropptredener i den tittelvinnende kampanjen under Antonio Conte, som så rå kvalitet, men hadde prøvd å bruke ham som en annen spiss bak Diego Costa i før-sesongen – neppe ideell for en midtbanespiller som aldri hadde spilt med ryggen til mål – og ingen rolle i det hele tatt i hans 3-4-3.

Han lærte av sine seniorlagkamerater i trening, ettersom han siden hadde blitt partner som 14-åring med Didier Drogba i en en-på-en Én drill, men som medlem av førstelags troppen spilte han ved siden av ingen fotball under 23-tallet, noe som lot ham sulte i spilletiden.I fjor sommer kom Crystal Palace og ropte.

I Selhurst Park ble Loftus-Cheek hardere opp. Det lånet året ga ham livserfaring på seniornivå, fra hvordan han taklet å bli droppet eller erstattet, til å tilpasse seg psykologisk til tilbakeslag på banen. Han opplevde ikke en seier før sin 10. kamp i klubben, da han allerede hadde gått ut i det engelske senioroppsettet.Han hadde godt av Roy Hodgsons coaching på Beckenham, men det var spilletiden han hadde ønsket seg, og som han virkelig fikk. Gareth Southgate holdt sin unge England-side rolig midt i stormen Les mer

Unggutten var en svamp , til å suge opp kunnskap fra trenerteamet og muligheten for streetvis fotball fra lagkameratene, i løpet av en kampanje som resulterte i 24 Premier League-opptredener, en stemme som ville vært mer imponerende hadde han ikke lidd den tre måneders midt i løpet av sesonghiatus med ankelproblemer. “Han har ingen svakheter,” sa Hodgson. “Han har alle egenskapene – tempo, kraft, berøring, bevissthet – som du trenger i en sentral midtbanespiller.”

Han oppdaget hvordan du kan vinne med et lag som ikke var utfordrende for sølvtøy og lærte førstehånds de styggere aspektene – motstandernes spark, å gå på banen eller forsøke å uroe – av seniorspillet.Kontrast de første utfluktene hans, da han bød på blinker av kvaliteten hans, med den konstante fortreffeligheten som ble levert de siste seks startene. Palaces coaching-ansatte undret seg over hvor “kald” han var på trening, spesielt med avslutning som bare noen ganger har blitt skimtet på den konkurrerende scenen. “Siden jeg var liten, har jeg alltid vært rolig på ballen,” sa han. “Det kommer også til bevissthet. Når du har god bevissthet og vet hva som skjer rundt deg, trenger du ikke å få panikk. Det er ikke noe poeng. Det gjør bare ting verre. Du må være rolig, kul og samlet. ”

Han kommer tilbake til Chelsea langt mer mentalt motstandsdyktig og med en verdensfinale under beltet.Loftus-Cheek tilbrakte dagen sin på turné i St. Petersburgs Hermitage-museum for kunst og kultur med fire lagkamerater, men fokuset hans var allerede i ferd med å rette seg mot Panama. Tyroen som snekret seg gjennom Schalke for alle disse årene siden og forlot Sané i kjølvannet, har en drøm å realisere i Russland.