Utmerket dykking. De viktigste “dykkerne” i vår tid

Forrige helg ga fotballelskere nok en skikkelig forestilling der Liverpool snappet en seier fra Crystal Palace i det sjette minuttet som ble lagt til kampen. For øvrig satte de røde Premier League-rekorden i antall lagrede kamper i den kompenserte tiden – det er 28 av dem i eiendommen til Merseysides. Denne sesongen er ikke “speiderne” første gang å bli deltakere i et gyldig møte, men inntil det øyeblikket slike spill utført av Jurgen Klopps avdelinger var mettet utelukkende med drama – Denne gangen var det ikke uten en skandaløs komponent.

Da hele “Selhurst Park” var sikker på at kampen skulle ende uavgjort, braste Christian Benteke seg inn i straffekassen “gletsjere”, der Delaney forsøkte å stoppe den belgiske spissen. Resultatet – Andre Marriner utnevnte etter straff et møte med assistenten. Flere repetisjoner fra forskjellige vinkler gir ikke et entydig svar på spørsmålet: “Var det en straff?”. Eksperter og kjennere av fotball på Foggy Albion delt i to leire: Noen så elementer av eksplisitt simulering i Liverpool-spissen faller, andre så hvordan Delaneys kne rørte den fremre spissens fot, og på grunn av dette klarte Benteke ifølge Klopp ikke å slå gjennom på mål fra en utmerket posisjon.

– Jeg tror motstanderens spiller berørte meg. Jeg dykket ikke. Dommeren vet bedre enn oss, han tok riktig avgjørelse, ”kommenterte Christian Benteke på straffesparket.

Kanskje beskytter Crystal Palace reglene. Men ikke glem hva Benteke er. Dette er en nesten 90 kilo to meter lang friidrettsutøver som faller i straffefeltet etter minimal kontakt. Enig, det smaker av simulering, om enn ikke så åpenbart. Det er tydelig at sjelen gjør vondt for den innfødte klubben, og derfor må vi gå til triks. Belgia er ikke som den mest ondsinnede simulatoren, men spillerne beskrevet nedenfor er æresmedlemmer i “dykkerklubben”. Fotballspillere som “dykket” og fortsetter å øve på skadelige ferdigheter, har arbeidet opp gjennom årene.