Gareth Southgate holder sin unge England-side rolig midt i uværet

Southgate gjorde det raskt klart da han så sitt første blikk på Nizhny Novgorod stadion og forsøkte å bringe litt sunn fornuft til all den eskalerende silliness. Var han på tvers? Ikke på det minste. Ble han forvirret over måten den hadde blitt pisket opp?Absolutt. “Det er et bonkers-miljø, ikke sant?” Spurte han og ammet en forskjøvet skulder, visstnok i krig med det engelske pressekorpset og avverget spørsmål fra en kinesisk journalist om de “morsomme” og “latterlige” feilene til Englands fotballspillere gjennom i tidene, spesielt Raheem Sterling.Gareth Southgate forsvarer reiseplanene når England står overfor hetebølge i Russland. Les mer

En grad av tilregnelighet er nødvendig fordi England fortsatt er en stort sett stressfri leir og Southgate – tidligere en del av England som reiser medier – er ikke, som påstått, i en huff med noen. Han forklarte synspunkter på rapporteringen av det mulige teamet sitt, og startet med en aksept av at han ønsket at han hadde sagt fredagens kommentarer annerledes. Det er ingen rekke.Det var aldri – “Jeg er helt avslappet,” sa manageren – og det var sannsynligvis en lettelse for alle når han hadde lagt den til sengs og vi kunne begynne å snakke om fotball igjen, på den gammeldagse måten.

England vil tross alt kvalifisere seg til knockout-stadiene, med et spill til overs, hvis de kan takle den straffende varmen og en muskuløs Panama-side i sitt andre oppdrag av gruppe G. Det kan ikke snus om å huske på Det var bare tredje gang at England vant sine to åpningsprogrammer i en større turnering, helt tilbake til 1950. Den siste anledningen var verdensmesterskapet i 2006 da Sven-Göran Erikssons lag slo Paraguay og Trinidad og Tobago.Før det var det 1982 og back-to-back-seire for Ron Greenwood mot Frankrike og Tsjekkoslovakia.

Ellers har ikke England klart det i 21 andre turneringer, noe som gjør at den nåværende manageren lurer på noen ganger hvorfor forventningene er alltid så høye. “Det går igjen i det jeg alltid har sagt til gutta,” sa Southgate. “Det er en oppfatning at England alltid har vært enormt vellykket. Når du graver dypere, er historien vår faktisk annerledes. ”

Englands totalt seks knockout-seire i store turneringer siden 1966 understreker poenget igjen.Meldingen fra Southgate var at det var på tide at spillerne hans opprettet sin egen historie, i stedet for å bli veid ned av det som hadde skjedd tidligere, og han kan absolutt bli oppmuntret av antall sjanser laget hans skapte mot Tunisia i åpningen deres spillet.

Dele Alli vil være savnet på grunn av lårskaden, men Southgate har alle tilgjengelige. Det mest presserende problemet er om han holder ut med Raheem Sterling eller velger at Marcus Rashford skal spille sammen med Harry Kane. </p >

Ulempen er at England måtte vinne med seks mål for å overkomme Belgia på toppen av gruppen på målforskjell. Langt mer sannsynlig vil Roberto Martínez sin side trenge uavgjort for å vinne gruppen når England tar dem på i Kaliningrad på torsdag.I det scenariet skulle England spille sitt første knockout-slips i Moskva mot vinneren av gruppe H, der Japan og Senegal har vunnet åpningsinndelingen. Likevel erklærer Martínez om at han vil gjøre en rekke endringer mot England, med Romelu Lukaku og Eden Hazard blant spillerne som sannsynligvis vil bli uthvilt, og legger til et annet element av intriger.

Ikke at England skal tenke for langt frem når Panama har potensial til å være vanskelige motstandere, med temperaturer på 30C (86F), og lokalbefolkningen her advarer om at glasspanelene på stadion vil få det til å føles mye varmere.

På den fronten, sa Southgate det var “ingen fysiologisk fordel å trene i varmen et par uker før og tro at det vil være en tilpasning”. Han hørtes ut som han mente det, men det er en bekymring bak kulissene.Rådene som ble gitt til Southgate var at England skulle akklimatisere seg i et varmt område, og England hadde opprinnelig identifisert et hotell i feriestedet Svartehavet Gelendzhik. Avgjørelsen om å basere seg i Repino, der det har vært 16C til 18C, overrasket en rekke tjenestemenn i Fotballforbundet. Varmen i Nizhny Novgorod er mildest sagt knallhard.

Alt dette øker viktigheten av Englands spillere for å flytte ballen godt og sørge for at motstanderne bruker energi på å prøve å vinne den tilbake. “Vi har gjort mye aktsomhet på Panama de siste månedene, og så på alle deres kval og alle kampene deres siden,” sa Southgate. “Vi forventer ikke for mange overraskelser når det gjelder hvordan de spiller.

Én fare vil være Panamas taktikk med lange innkast.England har øvd på hvordan man kan bekjempe det på trening, men Southgate har også understreket viktigheten av å ikke gi fra seg frispark i farlige områder, og notert antall målsetninger så langt. Registrer deg for verdensmesterskapet Fiver her.

“Jeg studerte Tyskland mye fra forrige verdensmesterskap, og en av de store tingene var at de ikke innrømmet foul på sin tredje del av banen. De var utrolig lave tall.Vi har gjort det jevnlig over en periode, fordi kvaliteten på hvert lag i disse dager på faste spill er høy. ”

Når det gjelder hullabaloo om en fotograf som tar et bilde av Hollands notater under en åpen økt for media på fredag, gjorde Southgate sin stilling klar. ”Jeg er helt klar over at media har en rolle å rapportere om nyhetene… Jeg forventer ikke at media skal være tilhenger av oss når det gjelder måten de fungerer på. De er her for å jobbe. Jeg vet at de vil at vi skal gjøre det bra. Det har vært tydelig gjennom turneringen.

Overskriftene vil faktisk være snille om England kan nå sitt mål i den undertrykkende heten.