Det fruktbare samarbeidet fra Messi

Det var en klassisk Suarez, den som alle kjente fra Liverpools Brendan Rogers-utvalg fra 2013. Uruguaysenes energi og aggressivitet tillot Luis Enrique å komme med en ny spillevolusjon for Messi. Nå er han ikke lenger en “falsk ni”, som tilfellet var på den tiden Josep Guardiola. Nå er Lionel blitt det som kalles en “multi-tasking” – han viser sin effektivitet som en skaper av angrep, men klarer også å fullføre dem. Han har friheten til å velge å handle på det feltet der hans evner trengs for øyeblikket. Alt dette ble mulig bare med ankomsten av en slik spiller som Suarez.

Det fruktbare samarbeidet fra Messi, Suarez og Neymar åpner for et enestående angrepspotensial for Barcelona, ​​uttrykt i hockeypoeng som blågranaten knuste motstanderne med. De angriper motstanderen selv når de ikke eier ballen, og når de har fått den, kan de umiddelbart organisere en rask, som et lynnedslag, en kontring.

Og tonen i Barça-presset er satt av Luis Suarez. Han er i stand til å bevege seg raskere og mer energisk over feltet enn Leo. Truslene fra figuren til Suarez som suser mot målet skremmer forsvarerne, distraherer dem, og Messi derimot får muligheten til å handle på en enda mer fri måte. Og hvordan han opptrer når han føler nærheten til et mål, alle vet, og ikke trenger beskrivelser. Faktum er at uten Suarez ville dagens Leo Messi definitivt ikke ha skjedd.

″ …– Suarez gir laget så mye, å spille med ham er en glede. “Vi har et flott forhold, jeg er glad for å dele alt jeg kan med ham,” sa Messi tidligere. … ″

En tryllestav, eller hvorfor Suarez har blitt en mer verdifull spiller for Barca enn MessiPhoto: Barcelona offisielle nettsted

På slutten av sesongen 2015/2016 falt Barcelona i en alvorlig krise, etter å ha lidd flere nederlag i mesterskapet og fløy ut av Champions League. Hvis sistnevnte allerede var uopprettelig, kjempet Barca i mesterskapet, og fikk det fremdeles.