Allsidig Mexico validerer Osorios forvirring med andre verdenscupseier

El Tri viste en ny allsidighet da de var i stand til å sikre en seier ved å holde ballen i besittelse og sette inn nyskapende krenkelser, i motsetning til deres historiske åpningsseier mot Tyskland som var basert på solid forsvar og effektiv kontring. en stepladder, Liverpool og Man City hjalp til med å utdanne Juan Carlos Osorio. Les mer

Hva alle rotasjonene har oppnådd, ser det ut til, er at den colombianske treneren gjennom prøving og feiling har vært i stand til å teste og prøve på nytt suksessen til forskjellige formasjoner på feltet. Nå som han griper tak i hvordan styrkene til individuelle spillere fungerer i forskjellige kombinasjoner, trenger han ikke å skifte forretter under den store turneringen. Bare en spiller – Edson Alvarez – ble byttet ut mellom forrige lørdag og denne.Bryteren viste seg å være smart, med Álvarez sin overlegne hastighet som bidro til å unngå angrep fra Sør-Koreas Hwang Hee-Chan. Den andre endringen var å flytte Carlos Salcedo fra en posisjon bakover for å være en sentral forsvarer, hvor han var i stand til å være på rett sted til rett tid om og om igjen for å avskjære angrep.

jublende meksikanske fans brøt ut i gjengivelser av “Cielito Lindo” på tribunen, de meksikanske spillerne klarte å hindre Sør-Koreas velordnede forsvarslinje med taktisk disiplin som drev handlingen til sidene av feltet.Meksikanerne visste hvordan de skulle skape dybde i skuespillene mot målet ved å utvide plasseringa på banen.

Meksikanske Miguel Layún, Hirving Lozano og Javier “Chicharito” Hernández løsnet det solide koreanske forsvaret ved å hele tiden bære ballen til flankene.

Bevegelsene lønte seg i det første målet da Hernandez, en midtstøtter, brøt ut til venstre side av feltet for å motta en ball fra Hector Herrera og han sendte den til Andres Guardado. Da Guardado prøvde å sette ballen i boksen, møtte den hånden til Sør-Koreas HS Hang, noe som førte til straffen som tjente Mexicos mål av Carlos Vela.

Deretter i det andre målet, “Chucky” Lozano var i stand til å bevege seg raskt gjennom sentrum til venstre for å bryte vekk fra de sørkoreanske spillerne Lee Jae-sung og Moon Seon-min.Fra halve domstolen leverte han ballen til Hernandez, som driblet den for å presse et skudd i nettet. Med det målet nådde Chicharito en ny milepæl i karrieren. Han har nå sluttet seg til legendene Rafael Márquez og Cuauhtémoc Blanco som en av de eneste mexikanerne i landets historie for å score minst en gang i tre verdensmesterskap. Facebook Twitter Pinterest Alle de rette trekkene: Juan Carlos Osorios uendelige prikking lønner seg i Russland. Fotografi: Khaled Desouki / AFP / Getty Images

Definisjonen av en sterk trener er en som har en solid nok lese på spillerne sine til å vite hvordan de kan distribuere talentene sine i koordinering med lagkameratene.

På lørdag var det Lozanos styrker som var perfekt plassert. Han viste frem sin evne til å svinge som en pendel fra side til side over feltet.På minutt 12 beveget han seg raskt fra en offensiv posisjon helt til forsvaret for å hindre Sør-Koreas forsøk på et mål.

Det mest slående med lagets trekk mot Sør-Korea var imidlertid hvor forskjellige de var fra kampen mot Tyskland. Den kampen ble dominert av kontroll på midtbanen, med Héctor Herrera og Andrés Guardado som hindret Tysklands forsøk på å drive skuespill gjennom sentrum.Det var også fra sentrum at Carlos Vela konsoliderte sitt rykte som Mexicos mest kreative spiller, da han var i stand til å motta ballen fra midtbanespillerne og skyve den mot endesone og gi den videre til Lozanos episke åpningsmål.

< p> Nå, med de to seirene under beltet, har Mexico tatt et gigantisk skritt mot et sted i knockout-runden der den virkelige testen fortsatt gjenstår.

El Tri har deltatt i seks sammenhengende verdensmesterskap og aldri gjort det forbi de siste 16. Det viktigste spørsmålet er: vil Mexico stille opp til neste kamp mot Sverige med en helt annen taktisk plan som kan utføres fagmessig? Hvis svaret er ja, kan det bidra til å bekrefte Osorios coachingsbeslutninger etter måneder med visne kritikk. Tilhengere – mange som sang Osorios navn på slutten av spillet – holder seg innstilt.