Å gjøre deg, i en alder av seksten i London Arsenal

I utgangspunktet trente Cesc en gang i uken med Barça-juniorer, men til slutt flyttet han til en hel dag med jobb. I leiren av “blågarnet” møtte han sine jevnaldrende i personen som Lionel Messi og Herard Piqué. I utgangspunktet satte treningspersonalet ham i den defensive midtbanespilleren, men raskt skjønte sin egen feil, han overførte spanjeren nærmere angrepet. I Barça scoret Cesc ganske dårlig og idoliserte den daværende lederen Pep Guardiola, som viste seg som en sensitiv person ved å presentere en signert T-skjorte til Fabregas på den tiden da guttens foreldre skilt seg.

Arsenal: den beste perioden av en karriere

Maestro forlater. Fabregas sier farvel til Chelsea og England

Å gjøre deg, i en alder av seksten i London Arsenal? Selvfølgelig, som spiller. Først og fremst begynte Cesc å lære engelsk for å forstå lagkamerater, men han miste ikke kommunikasjonsevner på sitt morsmål – den spansktalende Phil Senderos (den sveitsiske far er blodspansk), med hvilken Cesc hadde vennlige relasjoner, hadde kommandoen på den tiden. Patrick Vieira, Gilberto Silva, Saul Campbell, Thierry Henry – listen over fantastiske spillere som forsvarte Gunners farger denne sesongen, kan fortsette for alltid.

Young Cesc klaget først om livet i den engelske hovedstaden, men da ble han brukt og tok to ganger inn i Arsenals historie – som den yngste klubbens debutant og som den yngste forfatteren av et mål. I mai 2004 klarte Arsenal å bli landets mester, uten å miste i Premier League, men på denne ferien følte Cesc som et ekstra element – han spilte aldri i Premier League og ble dermed forlatt uten medalje.

I Arsenal har Fabregas blitt en reell leder i mange år, og er stadig i sentrum av økt oppmerksomhet på grunn av utstyrets nøyaktighet, fokus på andres porte og evnen til å ta raske beslutninger i vanskelige situasjoner. Vi kan ikke glemme at Cesc var kaptein i storby-laget, hans avgang bare bekrefter tendensen til å skille “Arsenal” med høyrehånds trener. “Gunners” ble ofte ydmyket for mangel på titler og kopper, men i mange henseender var det nettopp på grunn av støvet på troféhylleet at Fabregas aksepterte tilbudet fra sitt hjemlige Barcelona sommeren 2011.