UFC-fighters gjør første skritt for å unionisere: “Det er en kamp for hva som er riktig”

Fire milliarder dollar. Uansett hva slags liv du bor, er det en iøynefallende figur. Konge McGregor vinder boksekort, men Mayweather-kampen er fortsatt usannsynlig. Les mer

Hvis du er blant de 500 blandede martial artister som er kontrahert til UFC, den figuren kan like godt pulsere over Las Vegas skyline i neon grønne lys. Siden Hollywood-talentbyrået WME / IMG kjøpte UFC for en rapportert $ 4,2 milliarder i løpet av bookmaker odds bonus sommeren – den rikeste i sportshistorien – har koret av krigere som uttrykker frustrasjon med UFC, bare vokst sterkere.

På onsdag, Fem fremstående veteraner snakket i en lignende tone om deres økonomiske bekymringer og hvordan de kunne løses. Dette gjorde introduksjonen til Mixed Martial Arts Athlete Association unikt fra andre forsøk på å organisere fighters tilknyttet UFC.For første gang, en fremtredende gruppe av UFCs store attraksjoner, erklærte at de hadde til hensikt å støtte seg selv og deres landsmenn.

Foreningens eneste konsentrasjon er å kjempe for rettighetene til MMA-krigere og tvinge UFCs eierskap til dramatisk endre selskapets tiår-pluss opprørende behandling av sine idrettsutøvere, sier gruppen i en uttalelse.

“UFC uten krigere er bare tre bokstaver i alfabetet,” sa tidligere weltervektmester Georges St-Pierre. “Det er på tide for oss å få vår stemme hørt og gjøre endringer skje for de beste av UFC og jagerfly.” Georges St-Pierre vil finne UFC er den mest brutale motstanderen av sin karriere Les mer

“Vi er alle redd, men det er på tide å bli med, sier den 35-årige, en av de mest lukrative trekkene i UFCs historie. “Det er en kamp for hva som er riktig og hva som er galt.Vi burde aldri være redd for å stå opp for våre dyder. “St-Pierre kom sammen med Cain Velasquez, TJ Dillashaw, Tim Kennedy og Donald Cerrone for å bli de første overskriftens verdige krigere til å talsmann for mer penger, forbedret helsevesenet og andre økonomiske vern.

Uten betydelig støtte har fighters først og fremst blitt tvunget til å forsvare seg selv. “Jeg vet at mange krigere vil forbli anonyme,” sa St-Pierre, “men jeg forteller dere, kom og se oss. Det er på tide å stå sammen. ”

Siden en forening først ble hevdet for noen år siden, oppstartsbonus for nye spillere har ideen blitt møtt av apati fra offentligheten og krigerne som helhet. En kontingent av UFC-veteraner, hvorav de fleste hadde flyttet fra selskapet, justert for en antitrust-søksmål mot UFC som ble arkivert i 2014.Selv om saken fortsetter å komme seg gjennom domstolene, var det tilsynelatende ikke overbevisende nok til å vekke krigere til å gjøre fremskritt mot meningsfylt arbeidsmessig representasjon.

Disse var fortidskrigere som ble bittert og ubetydelige . Dette er en cut-throat-virksomhet, og organisering av MMA-krigere i UFC har alltid vært et langt skudd av den grunn alene.Ikke vær oppmerksom på at UFC har blitt helmet av kasinoeiere som har trukket sine skuldre på sanksjoner fra Nasjonalt Arbeidsforbundsråd.

Men da salget gikk ned og Fertitta-familien overlevert kontrollen over UFC til WME / IMG i sommer, ble den innfødte følelsen av måten MMA verden arbeidet raskt utfordret. Konge McGregor stiver på scenen for å vise at UFC trenger mer enn noensinne. Les mer

året før salget, genererte UFC over 600 millioner dollar i omsetning, hvorav tre fjerdedeler var fra kamper, ifølge dokumenter.Dette var det mest vellykkede inntektsåret i UFCs historie, og det førte til en kadre av krigere – fra MMAs største stjerne Conor McGregor til Cole Miller, en veteran i midterste klasse som nærmet seg 20 konsekvente ottekantede boliger – for å stemme misnøye om ikke å få det de følte de fortjente.

Mediene forsøkte å finne ut hvor mye av UFCs inntekter som gikk til krigerne. Som en privat enhet måtte UFC aldri svare direkte. Da ledelsen ble alvorlig presset, sa de at splittet var i ballparken til store amerikanske sportsgrenser som baseball, fotball og basketball.Omkring halvparten protesterte Lorenzo Fertitta til ESPN i 2012, etter en rapport som viste at tallet sannsynligvis var rundt 15%.

Gjennom onsdagens to-timers samtale, da MMAAA ble introdusert, ble krigerne sluttet av tidligere Bellator president Bjorn Rebney. “Hva foreningen skal oppnå for idrettsutøvere er et oppgjør for å ta opp de siste feilene, kjøre opp [inntektsdeling] til 50% opp fra 8% og en fordelspakke som gir et sikkerhetsnett, “Rebney sa.

Ironisk nok oppnådde Rebney et rykte hos Bellator for å forfølge langsiktige kontrakter som antas å være mer restriktive enn de som UFC tilbød.

” Bjørn skapte de mest ekstreme arbeidsforholdene noen gang å eksistere i kampsporter, sier leder Jason Genet. “Han tvang krigere til å logge med ledere som ikke ville stille spørsmål om disse kontraktene og straffe de som gjorde det.Han kan være den mest kvalifiserte for å kvitte seg med urettferdigheter som folk liker ham innledet, eller han vil være grunnen til at dette mislykkes. Jeg vil vente og se. Ingen av mine idrettsutøvere vil være involvert. “Tidligere todelt UFC-mester Randy Couture, som forsøkte å kjempe for sin frihet fra UFC i en domstolsslag i 2007, før han hevdet og returnerte til Octagon, sier Rebresens motiver er verdt å utforske.

“Jeg mistenker at Bjørn er interessert i å skape en organisasjon og være en promoter igjen og gjøre det med krigere, eid av krigere, som om det som Professional Bull Riders er” Couture fortalte BloodyElbow.com. “Det er det jeg tar på hvorfor Bjørn er involvert her.Det er absolutt mer enn bare en rådgiver for krigere. ”

Couture er involvert i Mixed Martial Arts Fighters Association, en egen kropp som søker å organisere alle fighters i sporten, ikke bare UFC, i en handel assosiasjon. MMAFA har spilt antitrust søksmål mot UFC, og Rebney bemerket dette er grunn nok for sin gruppe, MMAAA, ikke å justere seg med Couture. Hovedårsaken er at han ikke ser noe poeng i å signere over en tredjedel av det potensielle oppgjøret overfor advokater.

Fire av de fem krigerne på onsdagens anrop er knyttet til Creative Artists Agency, et underholdningsanlegg med rivende WME / IMG.Rebney nektet dannelsen av den nye gruppen ville føre til en ny konkurrent til UFC, og bemerket at mens Creative Artists støtter gruppen på grunn av de involverte fighters, eksisterer det ingen eksplisitt forhold mellom den og foreningen. Det forholdet er nærmere enn Rebney la på, sa kilder, selv om han ringte noe annet forslag til en “konspirasjonsteori”.

Strukturen og støtten til MMAAA er et mysterium utenfor sin 501c6-status. Rebney ville ikke nevne sine investorer, og sa at foreningen vil ha sitt hovedkontor i Anaheim Hills, California.I løpet av de kommende månedene vil de involverte, spesielt krigerne, søke å utvide sin roster, avhengig av styrets medlemmer som Velasquez, Cerrone, Kennedy, St-Pierre og Dillashaw for å rekruttere i de store MMA-treningssenterene over hele USA.

p> Et av målene i foreningen er en formell kollektiv avtaleavtale, antagelig før UFCs medie rettigheter er oppe for fornyelse etter fullføringen av avtalen med Fox i 2018 som betaler 115 millioner dollar årlig.

WME Skriver for en $ 4,5bn-avtale i løpet av 10 år, ifølge Sports Business Journal.

Kunne krigere streik for å tvinge UFC til å forhandle?

James Quinn, en advokat som i oktober informerte St-Pierre at han burde betrakte seg selv som en friagent etter å ha påtatt seg brudd på sin UFC-kontrakt, gjorde sterke påstander om behovet for å utfordre UFCs kontrakter.Quinn har tatt opp rollen som råd for MMAAA.

“Det er en flott organisasjon, og jeg vil hjelpe på alle måter jeg kan,” sa han. “Dette handler om disse fantastiske idrettsutøvere som står høyt sammen.”

Men Lucas Middlebrook, en arbeidsadvokat, reiste to bekymringer om dannelsen av MMAAA.

“Hvis du ikke er sertifisert eller frivillig anerkjent [av National Labor Relations Board] har UFC ingen juridisk forpliktelse til å sitte ned på forhandlingsbordet med deg, sier Middlebrook. “De kan fortelle deg å pundse sand, og det er ingen lovlig repercussion du kan ta med på dem.Hvis du er foreningen, eller du ble frivillig anerkjent eller sertifisert, ikke bare må de sette seg med deg, de må forhandle i god tro. “Rebney avviste ideen om at en union ville være den beste ruten, og hevdet at det ville være “det verste mulige alternativet” fordi det forsinker bevegelsen mot et nytt forhold mellom UFC og dets talent i fire til fem år. Spurt hvor alvorlig de handlet om utsiktene til en utholdende fighters på samtalen beskrev en streik som et alternativ til siste utvei og sa at deres håp ville være å løse eventuelle problemer ansikt til ansikt med UFC.

Rebney sa at han ventet på UFCs anrop.

/ p>

Hvis det ikke virker, gjorde Kennedy, en mellomvektskonkurrent i UFC og en militærranger med tulltjenestene i Afghanistan, klare sin hensikt.

“Vi er her for å aldri forlate noen, “sa Kennedy. “Vi er her for å sikre at alle trinn som ingen UFC-fighter får igjen.”